Aja's followers :)

Wednesday, February 9, 2011

UMI. kebenaran yang sebenarnya!

okay, atas sebab apa aku buat entri ini.
sebab kebenaran yang sebenar-benarnya.
takkan nak biarkan benda yang palsu betul je kan?
sedangkan si ibu yang baik hati terkena sebegitu.
perempuan yang tidak menghargai dan sangat kurang ajar dengan sang ibu.
patutkah dibiarkan? patutkah kita contohi?
apakah kebenarannya? betulkah entri cacian itu?
adakah UMI itu yang mencacinya di belog?
apakah yang berlaku?
adakah semua yang umi katakan di belog berunsurkan ayat yang kasar kepada si perempuan itu?
itukah kebenaran berita UMI itu dari segi gaya entri si perempuan itu?
betulkah UMI macam tu??!!
kita sendiri boleh fikir.
umur yang belasan tahun, cakap begitu dengan orang tua.
maniskah? cantikkah?
kita sendiri boleh agak dari entri si bertuah itu.
KURANG AJAR bahasanya bagi siapa yang membaca.
terpulang. tetapi, 
perhatikan ayat ini dari belog itu.

"mulanya aku ingat taknak buat entry ni, tapi lepas tengok tadi ada satu entry khas untuk aku yang dia buat, tu maksudnya dia memang mintak entry balasan lah kan?"

apa sangat yang umi cakap? umi tidak gunakan bahasa yang keras, tetapi itu nasihat? dan kenapa dia perlu takut nak bagi link belog umi bila semua mintak nak tengok? sebab, dia tahu umi x ada kata apapun dekat dia, umi sangat baik! aku kenal umi sangat, mama pun kenal umi. kalau dia memang mulut jahat, takkan ada kawan arwah yang akan datang ziarah dia setiap kali cuti. percayalah. aku kenal umi dan x pernah jumpa lagi orang sebaik umi dan mama. kesian umi diperlakukan begitu. kebenaran ini memang terbukti yang apa dia cakap salah.

UMI BAIK DAN BUKAN BUSUK HATI MALAH BUKAN MULUT JAHAT PON!!! UMI BAIK OKAY?!!!!BAGI SESIAPA YANG NAK LINK UMI SILA KE LINK INI. NAK TUNGGU DIA BAGI MEMANG TAK LA KAN. 
:)


korang semua boleh fikir, kalau kita betul, kita di pihak yang benar, kita sendiri tidak akan melatah. jadi? kenapa perlu melatah? sebab dia dah salah. itu je. terpulang. aja x nak cakap apa-apa, sebab nanti cakap pandai buat baik kan? dah la macam-macam fitnah dah aja dapat dari belog dia. pasal "attention seeker" pulak aja dapat tu, x pasal-pasal. kalau ya pun, followers dah penuh dah. ini 100++ je pon.x pernah nak dapat PUBLISITI pun. apa sangat POPULARITI? mati nak bawa kain kafan je pon. x apa la, x kisah. janji aja di pihak yang benar. apapun orang nak fikir, fikirlah. janji aja x kacau hidup orang dan semua orang yang saya sayang ada dengan saya. tidak pernah terasa nak fitnah-fitnah BAGAI tu kan? so, masing-masing boleh pilih mana yang korang nak. 
:)
so, dekat sini, nilailah sendiri ya. umi tidak mencaci dia, malah nasihat untuk anak-anak muda lagi. 
itu saja dari aja.
terima kasih kepada yang membaca.

lots of love- SITI HAJAR AISYAH MD RADZI

8 comments:

LILLUVZ said...

as i said to u before, biar je org kata apa..x kudis pun..tapi kita lagi bahagia sebab dapat pahala extra..free plak tu =)

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

yes! betul! tapi ini untuk keadilan. :D kan kakak?

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

kebenaran perlu dirungkai.

wanie kamaruddin said...

yeah! akhirnye :D

Anonymous said...

yeahh~ die ingat die boleh senang2 caci umi?
dlm belog beriya-iya defence diri sendiri.
kalau diri betu takkan melatah sihhhh..

cma said...

actually sy tgh mencarik entry yg mane umi ade mention pasal si gadis tu? penat sy try carik kbenaran.tp x jupe.boley bg link tok entry tu x? ^^

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

awak klik di link hijau yg saya kasik di atas ye?? cari nasihat jgn tipu ibu bapa tu, x ada yg umi kata apapun, cuma menasihatinya sahaja. terima kasih. :)

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

yang INI BELOG UMI YANG DIFITNAH. link bewarna HIJAU LEMBUT tu. :)