Aja's followers :)

Wednesday, May 25, 2011

mengimbau kenangan PLKN!

Assalamualaikum wbt. Hey peeps! Tajuk hari ini pasal PLKN! Ahaks, tetiba Aja rindu PLKN pulak! Boleh tak nak putar masa balik? Dan masuk kem buat semua aktiviti balik? Please JLKN! Nak masuk kem balik. Okay, nak x nak, memang dah x boleh melainkan hang apply jadi JURULATIH lah Aja oii! Nak ka? HAHA. -.- Jangan tanya! Saya Migraine! Jaga budak-budak lagi mendorong sakit ini. Tension nanti. :p Okay, nak cerita peristiwa di sana, serba sedikit. JOM!

Antara kenangan di sana ;

1. MEDIC MASUK MEDIC MASUK! Sarjan pun masuk! HAHA. -.- Emak oii! Rindu gila KEM tu! Sarjan baik walaupun garang. Haishh. Masih ingat hari mendaftar, bapak aii! Garang yang amat. Tetapi punya hati yang baik! Thumbs up! :D

*Dekat muzium apa entah. Lupa*

2. Dekat sana ada jugak pi melawat gua kelam, oh best! Pi sana jadi peqak sebab x penah pi pun, gua x penah masuk lagi seumur hidup. Haisshh. Kesian Aja kan. Cantik gua tu! Tapi perilaku kena jaga la, yes! Behave yourself! :D

*Aja rindu Yan. Memang susah dah la kan nak jumpak :(*

*rindu Ros jugak, otw pi Gua Kelan time nih. :(*

3. Ada pi Muzium, tapi Aja x ingat apa nama muzium tu! Yang penting, ada kisah di situ. Ada sekali tu nampak gong, then Aja main ketuk la kan. Dan ada kawan gitau jangan main ketuk nanti jadi pape susah. Dan Jen pulak cakap, kalau 7kali main ketuk, ada la nanti. Aku x percaya, aku ketuk sampai 7kali dan lebih. HAHA. -.- Dapat pulak kan main ketuk! Aja Aja Degil! :p Tapi alhamdulillah, x dak apa pun. Lega. :)

*gong yang banyak kisahnya. jeng3.*

4. Ada jugak yang derma darah, aku salah seorang yang sudi. Bersemangat pi Kem Tasuh, then tunggu giliran. Punya ketaq, macam x mau pun ada. Takut tengok depa kena cucuk. Then, tiba masa nak kena cek darah jenis apa, aku pun ketaq lutut pi la kat Misi tu, then, elok nak cek, aku cakap, "nurse, sakit tak tembak ni? Jangan kuat sangat naa." HAHA. -.- Aja oii! Hang nak derma ka dakk? HAHA. Cuak la, x berani. Aku pun tutup mata, then dua kali kot dia tembak sebab darah sikit. Dia terpaksa tembak lagi. Dah tu dia cakap, "okay sayang, darah kamu B, tapi mintak maap, kamu x dapat derma, sebab darah kurang!" nurse nurse, ulang ulang! YES! Aku lega x kena derma, tidak pengsan aku. Then muka x boleh derma pi duduk kat bilik lain. Lepak ja la kat situ. :p

*menunggu untuk dibawa pulang ke Kem Guar Chenderai, Perlis.*

5. Ada jugak BOMBA datang! Kami diterangkan pasal tu, dapat la naik jentera yang besaq tu! *ninonino* Apa yg best? Tinggi, gayat. Takat naik boleh la gagah, tu pun risau jgk tgk bawah. 

*dalam jentera. mulut aku dah kenape?*

*kata takut tapi peace. Aman ke Aja oiii? :p *

6. Last sekali menembak. Aku kalah. Teruk kan? Tangan memang x boleh pegang M16, x layak. Ketaq jugak dengaq pong pang pong pang. Masa pegang M16, get ready for shooting, gila risau! Berat dan bunyi dia, Masya-Allah! Kuat sangat! 
*padang sasar, go DELTA go! :D*

Okay! itu la serba sedikit pasal PLKN di KEM GUAR CHENDERAI, PADANG BESAR, PERLIS. Thankyouforreading! <3

Wassalam.







12 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh,.sumpah ajar cuteee,.

sitihajaraisyahmdradzi said...

HAHAHA! Jangan sengal lah akak. Aja cute mende. :p Akak tu yg cute. ;) <3

AliaJustea said...

jelesnya .. alia tak dapt PLKN pun..

sitihajaraisyahmdradzi said...

alia, jom la pegi lagik, aja tlg. :p hehe,

Ashraf Jalil said...

aduss..xpernah derma darah..dgr cte jarum besar gedabak..

sitihajaraisyahmdradzi said...

ashraf : haha. mane adekk cmtu, sape ckp tu?

mizz_aainaa said...

wah2.. sarjan kompeni ka??
dasat2..

sitihajaraisyahmdradzi said...

leftenan muda je sygg. :)

Anonymous said...

bestnyewww masuk plkn. -org mesir yang hensem. hehe

sitihajaraisyahmdradzi said...

anon : ahaks, jgn perasan awak hensem boleh? :p

officially19 said...

Aja delta?Kita sama..=)
Hari tu,cikgu kem ina ade bgtau..batch 2008 and 2009 bleh mohon balik utk jd pelatih sukarela..xtau la ape citer benda tu sebab ina tengah belajar lagi time tu..kalau silap info,sorry ye.

sitihajaraisyahmdradzi said...

Ala, aja pun dkt UiTM JOHOR,, mana blh jd jurulatih lagik. sob. ;( ina kem mana?