Aja's followers :)

Wednesday, December 12, 2012

UMUR DAH 20, TETAPI PAKAI BAJU SEKOLAH LAGI?!! -Part 1-

Assalamualaikum wbt. A very good morning babes! :p Apa kaitan tajuk post ni dengan entri ini? Check it out!

Oh here, I just want to share fasal kehidupan baru saya, ya my new life. Before this, UiTM Segamat, tup tup sekarang masuk sekolah harian biasa? Ya it seems weird, pelik dan jelik? Yeappie, aku sekarang di sekolah harian biasa dan menuntut macam budak sekolah lain juga. What?! Sekolah harian? pakai baju sekolah all the time, takde dresses yang boleh show off dekat memembers Uni, oh man! Haha. Ahh, x kisah pun pasal baju asalkan niat kita nak menuntut ilmu, selagi hang lembab slow lagu mana pun, selagi hang ada minat belajar, teruskan niat suci tu. Ignore what other people's comments, bukan mereka yang di tempat hang dan punya cita-cita macam hang ada. At least, hang usaha nak belajar walaupun seslow mana hang bukan? Orang apa tau. Hello. Tell ya! Everybody has their own mission, vision, so please respect! Hang dah sukses tara mana kalau hang dok buat downkan orang, sikit orang tak hormat. Orang yang nak berjaya dia akan buat apa dia suka, so tak payah nak mengata, mengutuk, mencaci dan melemahkan orang lain. As long as dia nak study, bagi pi la. Tak payah nak paksa benda dia takmau. Tetiba teringat cerita Cikgu Badar, cikgu BM masa SMK Sri Muda dulu. Dia ambik STPM 8kali macam tu la, dulu punya sistem mungkin boleh. Sekarang, tak sure la kan. Sampai la ni dia ada Ph.D katanya, see. Dia nak berjaya dia abaikan apa orang caci dan kata dia, so apa lagi? Tak payah menangis teresak-esak bila orang downkan hang, aku kena semua dah, dari form two kes yang dah jadi, makian cacian, abaikan. Kosong kosong kosong oooo. Selagi hang ambik port apa depa kata selagi tu hang stuck dekat jalan hang nak buat. So proceed ja kalau dah suka, kalau dah minat. Gagal sekali bukan gagal selamanya. Orang tak belajar pun boleh sukses, masing-masing punya rezeki la kan. So, x payah risau. Kalau x minat belajar make sure ada benda hang boleh buat, bukannya hang melalak sana sini, pi tepi ban lepak semua. Macam mana nak jadi pasangan kepada suami/isteri kedepan ni? Ciri ciri apa yang ada kalau kaki melepak semua? Sikit orang tak hormat kot. Plus lagi nambah cacian orang bagi hang. So buat kerja berfaedah, dan halal. *ehem ustazah pulak* Nope la, just sharing. Masing masing kan punya pengalaman masing-masing, so aku part pengalaman ni. Oh lalala~ Nak tau kisah kenapa aku quit UiTM dan masuk sekolah harian biasa? Daripada Diploma aku buang aku ambik STPM, nantikan kisah seterusnya di Bahagian Dua. Sekarang ada benda nak buat memandangkan emak abah adik-adik ada dekat kampung! Byeee. See ya!

-Love, shamr, 2012-

1 comment:

Wala Walo said...

bangang...puki kurap...hanjing..GRO...nokarom..aku doakan kau kena rogol ramai2..aminnnn