Aja's followers :)

Thursday, September 2, 2010

Detik-detik nak balik RAYA. :(+:)

Haih. macam-macam kore(songeh) betul nak balik raya kali ni. Al-maklumlah, first time nak balik sorang-sorang tanpa mak, abah, adik wan, adik nina dan dekmie. Balik penang dari kampus Segamat ni, maw tak 9jam aku dalam bas nanti. Waa. :( Sangat bosan la nnt. Tadak teman pulak tu. Adoi. :( Lagu raya la peneman daku nanti. :) "Dalam dingin subuh........." nak nyanyi pula dah aku ni. Tapa2. menyanyi ja. Asalkan bukan KARAOKE dah. :D Haa.. Kore yg aku maksudkan ini, membuatkan aku sangat bengang. :( Melayang duit aku angkara TIKET BAS(Segamat-Butterworth).. Huh.. Geram! Geram! Geram! Bayangkan lah. RM53.80 melayang mcm tu ja. :( Kalau tak, boleh aku bagi duit raya lagi kat sepupu-sepapat aku yg kecik2 lagi tu.Sabar jela. :( Nak tau x korang, mcm mana kisah ni. Bagi yg x nak tau, NO NEED TO READ! i repeat, NO NEED TO READ okay? :P haa...

AL-KISAH....

Time aku balik cuti, aku memang terdetik nak beli tiket dulu sbb aku takut tiket habis. Hari yg nak balik umah aku kat Shah Alam, aku beli la siap-siap tiket balik Penang, Aku beli yg 08/09/10. Cantik susunan nombor dia kan? 08,09,10.. :P Ini lah gambar tiket yang aku snap tadi. Terkilan punya pasal RM53.80 melayang. :(

* inilah tiket aku yg awal2 tu. :( simpan buat pekasam jela kan... :(


Keesokan hari tu, aku call lecturer aku. Confirmkan ada kelas atau tak 7hb nanti. Dia kata ada. Aku pun lega la, sebab ngam2 dgn aku punya date nak balik. :D Tapi, tiba-tina, lecturer aku cakap akan ganti kelas awal sikit. HANGIN aku. Tapi sikit jela. Sebab aku fikir, okay jugak dapat balik awal. Jimat duit sikit. Makan dekat sini tu kadang-kadang lebih RM10 sehari. Melantak ka apa aku pun tak tau la. Nak kata aku gemuk, tak la sgt. Haisshhh.. Bulan puasa ikut nafsu ja. Apa cerita la aku ni. So. Aku dapat ja tau boleh balik awal, dandan aku suruh Hani classmate aku belikan tiket baru. Aku try suruh Hani tanya. Boleh tak tukar tiket? Dia x bagi weh. Sedihnya. :( Tapi aku rugi sikit ja la. Dalam belas ringgit sbb duit makan aku sampai 7hb dah cover tiket tu sikit. :D So, Hani belikan tiket baru untuk aku yang bertarikh 04/09/10. Pukul 8mlm. 


                                          
                        *tiket baru aku. :) awal la aku balik kampung halaman aku mcm ni. :)


:) Sekian, daripada aku utk entry kali ni. Terima kasih sbb sudi baca blog aku yg x seberapa ini. :)

4 comments:

CM RARA said...

HEHE, sbar naa :)

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

:( kena sabar byk nh.. geram.. :( tekanan fara.. :(

aMeR aJa said...

life is always rough. byk lg cabarn kedpn ni. i noe ure a strong girl. lurv u. :)

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

u..tq..sgt2.. :) ilysm b.. :) jgn pnh tgglkn sha naa.. :)