Aja's followers :)

Friday, December 31, 2010

01.01.11

ada saja berita kan. tadi aku jalan-jalan then pi la dekat link ini.
click untuk nak tau apa isi dia.
aku pun pelik lah kenapa dia marah sangat.
then aku pun baca dan baca. patut lah dia marah.
aku pun geram baca artikel tu.
hmm. apa la nak jadi kan? 
seks bebas merata-rata. ya Allah.
hindarilah aku dari benda-benda macam itu.
aminnnn....
bukan apa, semua pernah buat silap,
ok then. aku x salahkan semua yang pernah terlanjur.
sebab bila syaitan naik tocang, semua ikut aliran yang dia bagi.
kita insan yang lemah. kita takkan kuat sentiasa.
semua tahu itu. jadi bila orang buat masalah,
jangan lah kutuk-kutuk, buat sebagai ingatan,
kalau iya pun cakap belakang.
jangan lah main kata ikut dan. kita dok depan cermin dan belek diri kita.
" BAIK SANGAT DAN SEMPURNA SANGATKAH SAYA? "
semua orang ada buat silap, tidak salah untuk berubah.
jangan lah dah tau buat salah, tapi dok keep on ja buat benda yang mungkar.
Allah akan ada dengan orang yang betul-betul insaf, taubatlah kita semua.
sampai sekarang, aku tetap bersalah dengan ibu bapa aku dan semua.
sebab apa? sebab aku x dapat jadi yang terbaik lagi sepanjang 18tahun aku di dunia ini.
aku cuba dan usahakan dengan sebaik yang mungkin. InsyaAllah. 
okay, pasal link tadi, lelaki itu marahkan sebab teknik dan taktik orang sekarang,
yang sangat melampau. dah buat satu dosa dengan berzina,
sampai terlanjur ikut si lelaki ke bilik,
habis madu sepah dibuang. dia tambah pulak satu lagi dosa,
bagi anak yang x tau apa-apa tu,
dekat orang lain. yang sangat x dijangka,
tempat public pulak tu, ya allah.
kenapa la perempuan tu x jaga je baby tu?
kesian dia, tanpa kasih sayang ibu bapa sendiri.
tergamak kan buang macam tu ja?
pedulikan apa orang nak kata, sebab mulut orang sekejap saja nak pokpek sana sini,
yang penting menyesali perbuatan tu, 
jangan lah buang bayi yang x tau apa-apa tu.
kesian dia. sedih aku. 
sebab lagi ditambah dosa bila buat macam itu wahai si ibu.
menyesal awak satu hari nanti. percayalah.
sekarang, tak terasa apa-apa.
tapi nanti? awak akan merasa semua tu.
anak luar nikah sekalipun, tatang lah dia.
janganlah buang macam tu. orang yang x dak anak, tercari-cari anak.
orang yang ada anak boleh pulak buang macam tu.
pandai buat pandai la kita tanggung.
belajar dari kesilapan. ya Allah, bukakanlah pintu hati ibu itu.
kesian bayi kecil tu, hmmm..
kalau sapa nak tengok apa berita yang aku sampaikan ini,
click sini saja.

p/s : comel sangat baby tu. geram rasanya dengan si ibu yang buang anak dia macam tu, walaupun tidak membunuh, tetapi sayanglah bayi itu. tapi bila terfikir, rasanya masih ada sayang ibu itu, sebab tidak gugurkan dan bunuh bayi kecil itu. kalaulah fikir panjang lagi, dengan kasih sayang ibu dekat anak itu, pasti dia x kan buat macam tu. ya Allah, jagalah kehormatan dan diri aku serta rakan-rakanku yang lain. Aminnnn.....

3 comments:

Anonymous said...

syg......singgah la bilik sy k.....
HUHU:)

Nursahida kalis said...

ats uh kmen dri sahida kalis

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

hahahaha. okay. aja singgah pny. :D