Aja's followers :)

Friday, December 17, 2010

Salam sejahtera. Salam perpaduan dan salam satu Malaysia. Ok guys, kat sini, aja nak bg tips-tips la kan, lovey-dovey yang korg bina tu, haha. acteli, utk girls terutamanya, tapi kalau korg yg boys nak baca jugak, boleh je. (: teehee~ok, jom tgk girls kalau korg nak tau betul o tak bf korg tu sesuai n betul tak pilihan korg utk cintan-cinton dgn si die, :) boys, jgn marah ok, kami yg girls pun ada jgk mcm ni pny perangai, tapi x la semua. so, erti kata lain, lelaki atau perempuan sama je, cuma atas diri jugak la kan kalau jadi semacam dlm hubungan percintaan antara gf n bf ni, ;) apapun, x nak ckp lelaki je jahat, perempuan pun ada, cuma x semua lelaki dan x semua jugak perempuan! fair n square, :D okay. MARI BACA! :D

Girls, if boyfriend u takde effort nak jumpa u or nak berbual dengan u, maknanya dia bukanla nakkan u sangat.

Girls, if boyfriend u tak konsisten dengan percakapan dia, if kata nak call. tak jugak call, kata nak jumpa, tak jugak muncul muncul. maknanya, u bukanla penting sangat dalam hidup dia. Tak konsisten disini bermaksud, selalu sangat. bukan sekali dua kali.

Girls, let them pay. Memang conventional and adat. Ini kalau dari date pertama u bayar sampai la date yang keberapa ntah u pon bayar, maknanya dia tu kaki kikis ok?

Girls, dont be too pushy because guys hate to be pushed. Kalau tengah gadoh, beri sedikit ruang barulah berbaik baik semula. Jangan terus confront okay? Be gentle.

Girls, if u want to exchange your favourite things macam handphones ke, jam ke. Kalau you je willing nak exchange tapi dia tak nak maknanya dia lebih sayangkan barang itu dari sayangkan you. Kalau dia sayang you lebih dari segalanya, jangankan jam berbelas ribu, kereta pon dia bagi you guna.

Girls, jangan tunjuk you lemah depan dia. Bila bergaduh, jangan merayu rayu dan minta dia pulang ke pangkuan kamu. (Sebab lelaki akan naik sheikh bila nampak kamu nangis dan rendahkan maruah kamu). Beri diri kamu dan dia masa.

Girls, lelaki kalau cari kamu time dia sunyi dan tinggalkan kamu bila dia bersama kawan kawan nya adalah lelaki yang tidak berguna. Yes, u heard me. Tinggalkan saja dia. Dia adalah manusia selfish, logik, bukan?

Girls, Jangan terlalu cemburu. Beri mereka ruang untuk berfoya foya bersama kawan kawan lelaki mereka. Sebab kita pon suka berfoya foya dengan kawan kawan perempuan kita. Make sense kan? Perlulah adil.

Girls, jangan terlalu bergantung dengan boyfriend kamu dalam segala hal. Sebaliknya, carilah ramai kawan lelaki dan perempuan supaya kalau dia tinggalkan kamu (gua bilang kalau, KALAU) ada orang yang sudi dengar rintihan kamu.

Girls, jangan pasang skandal. Berlaku jujurla dengan siapa kamu berkawan sebab dia akan nampak dan lebih menghargai kamu. (sumpah beb, try la!)

Girls, dalam hubungan tak boleh monotone kerana lelaki cepat bosan, sentiasa la keluar dengan idea idea fun untuk dibuat bersama sama hujung minggu. Janganla asyik tengok wayang je, hish...

Girls, be attractive and fun. Lelaki kan suka tengok perempuan bergaya and cheeky ni.


p/s : dah baca kan? hmm.. suka sgt! fikir tau, jangan baca je. :) aku amek dr kakak aku, Farah Azreena, hak terpelihara ni. dia x ciplak dekat memane tau, :) once again, thanks a lot kakak! kakak farah the best! ilysm sista! :D

3 comments:

hiro said...

yep2..dgr tu.

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

(: dgr dan lakukan perubahan. (:

Hanis Ayuni said...

yea. :) thanks for the info aja. :)

aja, anyss ade jual cute handmade polka dots ribbons taw. nice to be wear with your trendy hijjab. kalau letak atas shawl confirm comel syg. hehe. :)

cute ribbons for sale ! its cheap and affordable !