Aja's followers :)

Friday, March 18, 2011

renungan bersama. :)

Assalamualaikum wbt.
Renungan bersama, mari kita lihat photo ini.
Apa yang kita dapat konklusikan melalui gambar ini?


Gambar ini dikatakan menjadi iklan berhijab di Mesir. 
Bila difikirkan, teringat kata kawan baikku,

" Kalau ada orang bertanyakan, kenapa orang suka wanita berhijab daripada wanita yang x berhijab?"
Jawab saja ;
" Cuba aku bagi dua biji gula-gula, yang satu berplastik, yang satu tanpa plastik, maksudya (luaran gula-gula itu ditutupi plastiknya) : pasti semua akan memilih yang bertutup, jadi, itulah sebab orang suka wanita yang berhijab. "

Lama-lama renung, yes! sangat betul. x pernah terfikir kan. Boleh diibaratkan gula-gula semua ini.
Dan, gambar terbaru ini tadi dapat dari FB kawan NS Aja, tiba-tiba nak update pasal ini.
Menarik bukan iklan dia?
:)

Luaran : Lalat di kiri lebih sedikit berbanding di kanan. 
Conclusion : Benda yang bertutup kurang potensi untuk mendapatkan mara bahaya, walaupun pada dasarnya nampak macam ramai x suka (lalat kurang), tapi, percayalah. dalam ramai-ramai yang x suka, tetapi dalamannya, orang suka. :)

apa yang aku rasakan : Sekarang ni, perempuan bertudung, ada yang baik, dan ada jugak yang salah guna. x apa la, belajar perlahan-lahan. yang salah, jadikan teladan. yang free-hair, walaupun nampak brutal ja, tapi hakikatnya, mereka juga ada perasaan, mereka baik. cuma mungkin belum berkesempatan nak berhijab. InsyaALLAH, mereka akan kedepan ni. :) Jom doakan kawan-kawan kita. :)

p/s : aku x baik mana. sentiasa melakukan kesilapan, ya. berhijab. tetapi x semestinya baik kan? Ya, semua nak perubahan, tapi ada penghalangnya kadang-kadang. Bagaimanakah? Kuatkan iman. walaupun diri menginginkannya. :) 

Wallahhua'lam. 

4 comments:

Farah Inaz said...

yup! betul betul :) suka iklan ni :D

SyaNurNad SyaBasH said...

suke2..terbaek..nampak cam bese je iklan..tapi penuh makna mendlam..

~THE ONE WHO LOVES ME FOR WHO I AM~ :) said...

kakak : yeahh. suka kan? betul kan smua ni, amir bg jawapan bg berhijab tu, kawan baik aja kan, :) hihi..

kakak sya : kan kakak? suka x? kak aja suka gambar dia, kita x iklan pong. :'(

Farah Inaz said...

'kawan baik" ? hehe :P